カノムクロック黄金レシピ [ How to make " Kanom Krock" of Thailand dessert.]


「世界中のおやつをうちのキッチンで再現しようプロジェクト」です。
今回は私が愛してやまないタイランドのおやつ、
カノムクロック ( ขนมครก )をつくります。
Have you eaten "Kanom Krock"that's Thailand dessert.
Using griddle it looks like a Takoyaki griddle to make it.
Yes! I have a Takoyaki griddle ! I can make it !!!
20110619-2.jpg
8種類のレシピを比べて吟味しました。
そして出来上がったカノムクロックゴールデンレシピ!
I tried 8 recipes of Kanom Krock, then I decided quantity of each ingredients.
[ Golden ratio of Kanom Krock ]
・rice flour 90g
・coconut milk 200cc
・water 50cc
・milk 75cc
・sugar 50g
・1/2tsp salt
Stir all ingredients in the bowl.
Pour stirred ingredients into Takoyaki griddle.
20110619-3.jpg
そう!丸型のタコ焼プレートを買ったのは、蓋をするためです。
たこ焼き作るのにフタは要りませんが、
カノムクロックはフタをして待つのです。
Cover a lid and wait 5 minutes or so.
Turnover each kanom krock after its edge has set.
Wait a few minute until it set entirely without covering a lid.
20110619-4.jpg
半割れのをくっつけたらカノムクロックの出来上がりです!
いろんなレシピを試しながら、時にはコガしつつ・・・
このレシピはどうや?こっちは?
と、試食を繰り返していたら、出来上がったころにはおなかいっぱいでしたとさ。。。
All of ingredients was cooked, put 2 kanom krocks together.
When Thai people make it in Thailand, they always add corn, onion or pumpkin etc for kanom krock.

関連記事
タイめしクッキング:ガオパッガパオ(ガパオごはん)を作ろう
いなばの「とりそぼろとバジル」が予想以上においしかった!
スポンサーサイト