ナポリタンって日本の料理なの?![ How to make Spaghetti Napolitan. ]


わたしはナポリタンといえばイタリア料理で、
イタリア人は「なんつーうまいもんを作り出して食べているんだ!」と思ってたら
ナポリタンてば純粋な日本の料理だっていうから驚いたわ!
I thought "Spaghetti Napolitan" is Italian dishes until I became 20 years old.
I never doubt Italian eat "Napolitan" who live in Naples province of Italy.
When I noticed its truth, I couldn't help shout " No way !".
20121030-1.jpg
確かに考えてみれば食材は日本で簡単に手に入るものばかりであり、
それがイタリア料理でない証拠に、味の本質はこともあろうかケチャップである。
というか、この食材で作るのか?というツッコミはうけません。
私はタマネギが大嫌いです。
ピーマンは好きですが、マッシュルームは家にありませんでした。
なんでもいいんですよ、ナポリタンなんて。
だって、イタリア料理じゃなくて日本の料理ですもの!
I prepared these ingredients, but forma ingredients are...
[ ingredients ]
・spaghetti of two servings ( dry or fresh pasta )
・meet ( wiener sausage, frankfurter or spam )
・1 bell pepper
・1/2 onion
・5 mushrooms
・1/2 cup ketchup
・salt and pepper
20121030-2.jpg
全ての材料を炒めながら、スパゲッティをゆでつつ、ゆで汁を大さじ1ほど投入。
Stir fry sliced bell pepper, sliced onion and sliced mushrooms.
Boil spaghetti simultaneously, and add 1tbs boiling water into pan.
20121030-3.jpg
ゆでたスパゲッティを投下し、ハインツをドバっといきます。
塩コショーで味を調えたらできあがり。
トンカツソースと生クリームを大さじ1づつ入れると一段階美味くなる。
そーいや、イタリアの風は吹いてこないな、みじんも。。。
Add boiled spaghetti, ketchup, salt and pepper, then star it.
If you have worcester sauce and heavy cream in your fridge, each 1tbs in addítion to it.
20121030-4.jpg
はい!ナポリタンです。
Actually I hate onion, and mushroom I can get in Japan is contaminated for radiation.
All kind of mushroom is poisoned of cesium despite it made from west area of Japan.
So I stop eating these.
Japanese government emphasize these foods such as poisoned of cesium is safety, and hide its content of radiation.
Moreover our government spread debris it's radioactive contamination all of Japan.
We can't escape from radiation in Japan, we have no choice but to live and eat...
But I say " Never say never !", We make lively !
スポンサーサイト