チャイを作るよ!Let's make a CHAI TEA.


さて、引き続きチャイのネタですが、ジャンナッツのエベレストチャイ。
これは200g、1365円の割と高級な茶葉でございます。
なのでガブガブ飲むには惜しいのです・・・
This tea is EVEREST CHAI made by Janat.
Its net weight is 200g and price is 1365yen.
expensive a little for me...
20120920-2_R.jpg
そこで!ジャンナッツが似合いそうもない激安スーパーで、
なんともお買い得なプライスで手に入れたティーバッグと
こないだ新大久保で買ったティーマサラで、
ガブガブ飲んでも惜しくないチャイを作ってみました。
The Blue box is PURE CEYRON TEA with 100 tea bags.
The green one is PURE DARJEELING TEA.
Its ordinary price is 630yen and 749yen included consumption tax.
but I got these in 50% off price, luckily !
Let's make CHAI with TEA MASALA mixed spices.
20120920-3_R.jpg
まず、ティーバッグを切り開いて、
First of all, Cut three tea bags, then Got tea leaves into the pot.
20120920-4_R.jpg
300ccのお湯とともにグツグツグツグツ。。。。
Give it a good boil like a make little tornado in the pot.
20120920-5_R.jpg
さらに200~300ccのミルクを加えて、グツグツグツグツ。。。
add 200 to 300cc milk, tornado again.
20120920-6_R.jpg
そして好きな量の砂糖とティーマサラスパイスを加える。
The Last step was add sugar and masala, as you like.
20120920-7_R.jpg
茶コシでこして出来上がり。
奇跡のように美味いチャイができた!
インドやスリランカに嫁に行っても恥ずかしくないレベルです。
Strain the tea and it will be ready.
You will be able to become bride of India or Sri Lanka, when you mastered how to make it.
↓This Youtube is Indian recipe of how to make CHAI.

おぉー、かなりのアバウトっぷり。
インドって暑いんじゃないのか?常温のミルクとかどーよ!
スパイスで殺菌して出来上がりだぜ!

関連記事
おうちでインド人が作るような濃いラッシーを作る方法。
トルコ名物サバサンド[バルクエキメッキ]を作ろう
スポンサーサイト