大こくやさんのあんみつカフェにて。


ここんところとすっかり暑くなってきて、
大こくやさんのイートインがたまらない感じなんですよぉ~!
*** クリームあんみつ ***
been jam parfait with soft ice cream.
There're agar-jelly,Turkish-delight,been-jam,soft-ice-cream and some of fruit in the bowl.
First of all,I pour molasses into the bowl.
This molasses made from brown sugar.
It's a traditional Japanese sweets.
20120710-3.jpg
そして夏季限定の氷黒糖金時ミルクです。
なかにアンコたっぷり入ってておいし~んです!
*** 氷黒糖金時ミルク ***
shaved ice with been jam,molasses and condensed milk.
The been-jam hidden in the shaved ice.
When we eat it,we mix all item in the bowl.
This harmony is so fantastic.
We can eat it only summer season.
20120710-2.jpg
クリーム白玉も濃厚な黒蜜とともに!
夏ですからね~。ソフトクリームがたまんないよね~。
*** クリーム白玉 ***
rice flour dumplin with soft ice cream and molasses.
Japanese called it "Shiratama-dango"that made from rice flour.
20120710-4.jpg
日本には季節ごとに見た目も美しいお菓子がたくさんあります。
それを私のつたない英語でがんばって紹介して、
なんとか外国の人に知ってもらいたいな~!!!
というのが小さな夢です。
I wanna introduce the Japanese traditional sweets for Foreigner.
Because Japanese has a lot of great traditional confections.
・・・とかいう理由をつけて、
あんみつカフェに食べに行きたいだけなんだけどね(笑)
スポンサーサイト