SEAL BEACH in California.


この落ち葉みたいな模様はなに?
Who was drew on the sand ?
20120923-2.jpg
カモメでした。
It's work of seagull.
20120923-6.jpg
食べ物を持っていると空からうばいにきます。
Unfortunately I was under attack by them during I took a lunch.
20120923-7.jpg
かこまれてるしーーーー!!!!!
surrounded with enemy !!!!!!
20120923-5.jpg
さて、ここはどこでしょう?
Do you know where is here ?
20120923-8.jpg
手描きの天気予報と波予報がかわいいシールビーチです。
The location is SEAL BEACH in California.
the SURF and WEATHER REPORT was drew by hand everyday.
20120923-4.jpg
「カリフォルニアに住んだら絶対サーフィンだよなぁ~」と、
サーフドードなんて触ったことしかないのに、
そう思うくらいに最高な場所でした。
No Surf, No Life. I think so in this location.
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

SEAL BEACH を大きな地図で見る
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -

おいしいラッシーは2日がかりです。How to make Lassi.

おいしいラッシーを飲みたいよぉ~!
というわけで、まずはこの動画を見てください。
I wanna drink LASSI made by genuine recipe,
First of all, watch these Youtube.

↓もうひとつ、これも33秒なんでみてちょうだいな。
more another one, please.

どちらにも登場する最後に投入される濃い目のヨーグルト。
まずはソレの準備から始まるので、ラッシーを飲めるのは明日です。
Did you notice Lassi was added a thick yogurt in the final step.
I must prepare it so I will be able to drink Lassi tomorrow.

ヨーグルトをザルにあけて水切りをします。明日まで冷蔵庫へ・・・
The first step, separate the liquid and solid of a yogurt.
wait a one night...
20120921-2_R.jpg
明けて次の日です。
牛乳200cc、プレーンヨーグルト250g、ハチミツ大さじ2を
ミキサーの中に入れて5秒まぜる。
一回とめて、また5秒。一回とめてまた5秒。
The second step, Milk200cc, Yogurt(non sugar)250g, Haney 2 spoons.
mix in the blender, three times for 5 seconds.
20120921-3_R.jpg
まぜ終わったらコップに注いで、例の濃いヨーグルトを入れて
ハイ!できあがりです!
The third step, pour the Lassi into a cup.
then add a topping as yogurt a little while ago.
20120921-4_R.jpg
なんと!量もピッタリでした!
濃いヨーグルトの効果はよく分かりませんが、おいしかったです。
Completed ! It's just volume ! It was YUMMY.
20120921-5_R.jpg
ちなみに、本場っぽくしたくてステンレスのコップを、
ラッシー飲むためだけに、わざわざ買って来ました。
やっぱり、形から入るって大事ですから~~~おしまい。
I found this stainless steel cup similar to Indian genuine one.
and I bought it to drink a Lassi.
The Appearances are also important.

関連記事
水切りヨーグルトを活用しよう!絶品パンケーキの作り方
8種類のレシピから厳選!カノムクロック黄金レシピ完成です。

チャイを作るよ!Let's make a CHAI TEA.


さて、引き続きチャイのネタですが、ジャンナッツのエベレストチャイ。
これは200g、1365円の割と高級な茶葉でございます。
なのでガブガブ飲むには惜しいのです・・・
This tea is EVEREST CHAI made by Janat.
Its net weight is 200g and price is 1365yen.
expensive a little for me...
20120920-2_R.jpg
そこで!ジャンナッツが似合いそうもない激安スーパーで、
なんともお買い得なプライスで手に入れたティーバッグと
こないだ新大久保で買ったティーマサラで、
ガブガブ飲んでも惜しくないチャイを作ってみました。
The Blue box is PURE CEYRON TEA with 100 tea bags.
The green one is PURE DARJEELING TEA.
Its ordinary price is 630yen and 749yen included consumption tax.
but I got these in 50% off price, luckily !
Let's make CHAI with TEA MASALA mixed spices.
20120920-3_R.jpg
まず、ティーバッグを切り開いて、
First of all, Cut three tea bags, then Got tea leaves into the pot.
20120920-4_R.jpg
300ccのお湯とともにグツグツグツグツ。。。。
Give it a good boil like a make little tornado in the pot.
20120920-5_R.jpg
さらに200~300ccのミルクを加えて、グツグツグツグツ。。。
add 200 to 300cc milk, tornado again.
20120920-6_R.jpg
そして好きな量の砂糖とティーマサラスパイスを加える。
The Last step was add sugar and masala, as you like.
20120920-7_R.jpg
茶コシでこして出来上がり。
奇跡のように美味いチャイができた!
インドやスリランカに嫁に行っても恥ずかしくないレベルです。
Strain the tea and it will be ready.
You will be able to become bride of India or Sri Lanka, when you mastered how to make it.
↓This Youtube is Indian recipe of how to make CHAI.

おぉー、かなりのアバウトっぷり。
インドって暑いんじゃないのか?常温のミルクとかどーよ!
スパイスで殺菌して出来上がりだぜ!

関連記事
おうちでインド人が作るような濃いラッシーを作る方法。
トルコ名物サバサンド[バルクエキメッキ]を作ろう